fbpx
Besplatan hosting za WordPress

Besplatan hosting za WordPress

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kada ste na početku WordPress-a i pravite svoj prvi sajt, ideja o besplatnom hostingu može biti primamljiva. Kako je svaki početak težak i kako je neophodno sačuvati ograničene novčane kapacitete koji su u tom momentu na raspolaganju, ušteda troškova u vidu plaćanja hostinga se čini kao dobra odluka jer je i sam WordPress besplatan.

besplatan hosting_rsz

Sadržaj

Prva i jedina prednost besplatnog hostinga je njegova cena, odnosno, nepostojanje iste. 

Besplatan web hosting bazira se na fremium biznis modelu. Kompanije nude uglavnom veoma limitiranu besplatnu “verziju” regularnog veb hosting paketa koji sadrži malo prostora i protoka, a negde čak ne postoji ni mogućnost da instalirate WordPress. 

Osnovni cilj limitiranja regularnih funkcija je želja da u budućnosti pređete sa besplatnog veb hostinga na plaćeni pake

Da ponovimo osnovne pojmove

Šta je Domen?

Domen odnosno internet domen jeste internet adresa na kojoj se nalazi određeni sajt. Domen može da bude u obliku živog domena mojsajt.com ili privremenog mojsajt.hosting.com. Privremeni domen omogućuje da radite nesmetano na sajtu i onda objavite izmene, a možete ga dobiti na besplatnom hostingu ili kad koristite neku platformu koja to nudi ili gde se automatski kreira aplikacija. 

Šta je hosting? 

Hosting je prostor na kome je skladišten veb-sajt. 

Kako da pronađem besplatan WordPress hosting?

I nastavku teksta ponudiću ti 2 besplatna hostinga za koje garantujem da rade.

AccuWeb Hosting

AccuWeb nudi 2Gb skladišta i 25 email naloga kao deo svog besplatnog WordPress hosting plana. U svakom trenutku možete nadograditi i na bilo koji od njegovih pristupačnih premium planova.

Kako funkcioniše?

Prvo će biti zatraženo da se registruješ i ispišeš neko ime za privremeni domen i počneš sa besplatnim planom.

AccuWeb ima 99,9% neprekidnog rada i uključuje automatsku instalaciju WordPress-a i integrisani SSL.

000webhost

000webhost nudi besplatan hosting bez oglasa, 300MB prostora na disku i 3GB saobraćaja(protoka).  Ako ti treba više funkcija, njihov sledeći nivo je pristupačan i uključuje besplatan domen i podršku 24/7.

Zaključak

Veb sajtovi na besplatnom veb hosting paketu su češće meta hakerskih napada imajući u vidu da kompanije koje nude ovu uslugu ne vode previše računa o sigurnosti.  Ne možete da koristite svoj domen i pristup fajlovima je ograničen.  Zato je moj savet da ovaj tip hostinga koristite samo za vežbanje.

Ako imate nekih pitanja u vezi besplatnog hostinga odgovorite na ovaj email ili se pridružite mojoj facebook grupi WordPress Podrška.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Možda će vas zanimati

Obaveštenje: Monetizacija ovog sadržaja je podržana od strane čitaoca. To znači da ako kliknete na neke od mojih linkova, postoji mogućnost da ostvarim neku provoziju.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top